ВАКС залишив без змін заставу відстороненого податківця Ільяшенка

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив адвокату відстороненого столичного податківця у зменшенні застави або зміни запобіжного заходу.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив без змін заставу в 42 млн грн відстороненому першому заступнику начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві Миколі Ільяшенку, якого НАБУ і САП підозрюють у передачі 5 млн доларів хабара їхньому керівництву.

Таке рішення 17 листопада ухвалила слідча суддя ВАКС Віра Михайленко, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Ільяшенка подав до суду клопотання про зменшення застави до 20 млн грн або змінити підозрюваному запобіжний захід із застави на домашній арешт. Він стверджував, що з 42 млн грн внесеної застави 20 млн грн є поворотною фінансовою допомогою від ТОВ «Імпекс Логістик». Однак через карантин вказана фірма фактично зупинила свою діяльність і попросила повернути 20 млн грн застави.

Прокурор САП заперечив проти задоволення клопотання, пославшись на відсутність нових обставин, які зумовлюють можливість зміни запобіжного заходу. Вивчивши клопотання, суддя відмовила у його задоволенні.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабара керівнику САП Назару Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 6 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру колишньому міністру екології Миколи Злочевського. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Пізніше НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Злочевському в організації цього правопорушення.

Раніше ВАКС взяв під варту колишнього менеджера Burisma Group Андрія Кічу з альтернативою 40 млн грн застави, які за нього внесли. Також суд заарештував першого заступника начальника київської податкової Миколу Ільяшенка із заставою в 84 млн грн, яку пізніше зменшили до 42 млн грн. Крім того, ВАКС відправив до СІЗО Мазурову, встановивши їй альтернативою аж 120 млн грн застави. Нещодавно за неї теж внесли заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: