Хабар Холодницькому: ВАКС продовжив обов'язки підозрюваним

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора про продовження дії процесуальних обов'язків двом підозрюваним.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 12 листопада строк дії обов'язків двом підозрюваним у дачі 5 млн доларів неправомірної вигоди керівникам Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Такі рішення 5 та 7 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд взяв під варту відстороненого першого заступника начальника Державної податкової служби у місті Києва Миколу Ільяшенка. Пізніше за нього внесли заставу і він вийшов із СІЗО під обов'язки. У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила і продовжила дію таких обов'язків Ільяшенка: прибувати за першим викликом; не відлучатись з міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування з особами стосовно справи.

Найбільші хабарі: хто брав, за що давали та чим закінчилися кримінальні справиНе тільки Холодницькому та Ситнику пропонували мільйонні хабарі. За які вигоди високопосадовців намагались випробовувати великими грошима? Хто взяв, а хто не спокусився?

Крім того, суд продовжив дію обов'язків колишньої керівника організаційного департаменту Державної фіскальної служби Олени Мазурової, а саме: прибувати за першим викликом; не відлучатись з міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання/роботи та утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у підозрі. Раніше суд її заарештував із альтернативою 120 млн грн застави, які за неї внесли.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабара Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 6 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру колишньому міністру екології Миколи Злочевського. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів.

Спочатку ВАКС взяв під варту колишнього менеджера Burisma Group Андрія Кічу з альтернативою 40 млн грн застави, які за нього внесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: