Хабар Холодницькому: за ексменеджера Burisma внесли заставу

Читать на русском
За підозрюваного у підкупі керівників антикорупційних органів правопорядку внесли величезний розмір застави.
Андрій Кіча у суді

За колишнього директора компанії Burisma Group Андрія Кічу внесли 40 млн грн застави як альтернативу взяттю під варту у справі за підозрою його в причетності до дачі хабара керівникам САП і НАБУ за закриття справи ексміністра екології Миколи Злочевського.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомив співрозмовник у САП та підтвердили у Вищому антикорупційному суді.

За словами співрозмовника у прокуратурі, за підозрюваного вже внесли 40,35 млн грн, проте ще невідомо, чи вийшов той із слідчого ізолятора.

У ВАКС також підтвердили внесення суми на рахунок суду і зазначили, що заставу внесла юридична особа.

«За першого фігуранта, справа про запобіжний захід якому була розглянута у суботу, застава уже внесена. Її внесла юридична особа», – повідомила у коментарі «Слово і діло» керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Нагадаємо, суд взяв під варту Кічу з альтернативою 40,35 млн грн застави. Раніше у цій справі НАБУ затримало трьох осіб за підозрою у дачі хабара керівнику САП Назару Холодницькому та директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 6 млн доларів. За версією слідства, вказані особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру колишньому міністру екології Миколі Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів.

Пізніше першому заступнику начальника київської податкової служби Миколі Ільяшенку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України («пособництво у наданні службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах третьої особи дії з використанням наданої їй влади, за попередньою змовою групою осіб»).

Він, як з'ясувало слідство, отримала кошти від осіб, пов’язаних із Злочевським. Постанову про закриття згаданого кримінального провадження він оцінив у $6 млн, з яких $1 млн планував залишити собі. Останню суму вилучено у багажному відділенні його автомобіля під час слідчих дій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: