НАБУ і САП повідомили про підозру Злочевському

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру колишньому члену уряду часів прем'єрства Миколи Азарова.
Микола Злочевський

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру в організації наданні хабара керівнику САП Назару Холодницькому та директору НАБУ Артему Ситнику колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«1 липня прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру в організації надання неправомірної вигоди заступнику генерального прокурора-керівнику САП та директору НАБУ колишньому міністру екології та природних ресурсів України», – інформують у САП.

За інформацією журналіста «Слово і діло», йдеться про Миколу Злочевського.

У САП додали, що оскільки місце перебування вказаної особи наразі не встановлено, повідомлення про підозру йому вручили заочно.

Найбільші хабарі: хто брав, за що давали та чим закінчилися кримінальні справиНе тільки Холодницькому та Ситнику пропонували мільйонні хабарі. За які вигоди високопосадовців намагались випробовувати великими грошима? Хто взяв, а хто не спокусився?

Раніше у цій справі НАБУ затримало трьох осіб за підозрою у дачі хабара Холодницькому та Ситнику в розмірі 6 млн доларів. За інформацією «Слово і діло», затримали першого заступника київської податкової Миколу Ілляшенка, колишнього менеджера компанії Burisma Group Андрія Кічу і колишню начальницю організаційно-розпорядчого департаменту Державної фіскальної служби Олену Мазурову. За версією слідства, вказані особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру колишньому міністру екології Миколі Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів.

Пізніше їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України («пособництво у наданні службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах третьої особи дії з використанням наданої їй влади, за попередньою змовою групою осіб»).

Як з'ясувало слідство, Ільяшенко отримав кошти від осіб, пов'язаних із Злочевським. Постанову про закриття згаданого кримінального провадження він оцінив в $6 млн, з яких $1 млн планував залишити собі. Останню суму вилучено в багажному відділенні його автомобіля під час слідчих дій.

Нагадаємо, суд взяв Ільяшенка під варту із альтернативою 84 млн грн застави. Також суд заарештував ексменеджера Burisma Group Кічу з альтернативою 40 млн грн застави. Пізніше він вийшов з СІЗО під заставу. Крім того, взяли під варту й Мазурову із заставою у 120 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: