Хабар Холодницькому: ВАКС заарештував податківця Ільяшенка

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива та прокурора про арешт підозрюваного у дачі хабара.
Микола Ільяшенкоколаж: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд взяв під варту першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в місті Києві Миколу Ільяшенка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в дачі хабара для керівництва антикорупційних органів.

Таке рішення 15 червня оголосила слідча суддя ВАКС Віра Михайленко, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію.

«Клопотання детектива НАБУ погодженого прокурором САП – задовольнити частково. Застосувати до Миколи Ільяшенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Визначити альтернативою 84 млн грн застави», – повідомила суддя.

Також суддя зазначила, що у разі внесення застави на Ільяшенка покладуть наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування щодо обставин кримінального провадження з будь-якими особами, крім захисників, суду та правоохоронців; носити електронний браслет.

Раніше суд заарештував іншого підозрюваного у справі – колишнього директора з правових питань компанії Burisma Group Андрія Кічу. Суддя визначила йому альтернативою 40,35 млн грн застави. Ще одній підозрюваній – колишній директорці організаційно-розпорядчого департаменту Державної фіскальної служби Олені Мазуровій – суд має обрати запобіжний захід сьогодні.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою у дачі хабара керівнику САП Назару Холодницькому та директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 6 млн доларів. За версією слідства, вказані особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру колишньому міністру екології Миколі Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів.

Ільяшенку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України («пособництво у наданні службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах третьої особи дії з використанням наданої їй влади, за попередньою змовою групою осіб»).

Він, як з'ясувало слідство, отримала кошти від осіб, пов’язаних із Злочевським. Постанову про закриття згаданого кримінального провадження він оцінив у $6 млн, з яких $1 млн планував залишити собі. Останню суму вилучено у багажному відділенні його автомобіля під час слідчих дій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: