Хабар Холодницькому: першого фігуранта заарештували і призначили заставу

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд заарештував директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кіча. Він є фігурантом справи щодо рекордного в історії України хабара, який призначався керівникові САП Назару Холодницькому.
Фото РБК

Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кіча. Він є фігурантом справи щодо рекордного в історії України хабаря, який призначався керівникові САП Назару Холодницькому.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні суду 14 червня.

Зокрема, слідча суддя постановила частково задовольнити клопотання прокурора про обрання Кічу запобіжного заходу.

«Застосувати до підозрюваного Кічу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з дня фактичного затримання, тобто до 10 серпня 2020. Визначити заставу 40 млн 358 тисяч 400 гривень», - зачитала рішення суддя.

У разі виходу під заставу Кіч буде зобов'язаний прибувати на першу вимогу до суду або до прокурора, не виходити з Києва, повідомляти про зміну місця проживання або роботи, утримуватися від спілкування з іншими фігурантами та носити електронний браслет.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про затримання трьох осіб у справі про рекордний хабар в 6 млн доларів керівництву НАБУ і САП.

За даними слідства, гроші пропонувалися за закриття кримінальної справи, в якій фігурує ексміністр Микола Злочевський; підозра також оголошена першому заступнику начальника податкової Києва Миколі Ільяшенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: