У «Слузі народу» запропонували шляхи виходу з конституційної кризи

Читать на русском
Для того, щоб вийти із конституційної кризи, яку спричинило рішення КСУ щодо незаконного збагачення, Верховна рада повинна ухвалити законопроєкт про довіру до судочинства.
Фото з відкритих джерел

Для того, щоб вийти із конституційної кризи, яку спричинило рішення КСУ щодо незаконного збагачення, Верховна рада повинна негайно ухвалити законопроєкт Володимира Зеленського про довіру до судочинства.

Про це йдеться в офіційній заяві «Слуги народу».

Які зміни до закону про КСУ дозволять звільнити суддів без порушення Конституції – юристЧому Зеленському не оголосять імпічмент за порушення Конституції та як відіграти скасовані КСУ законодавчі норми.

У ній сказано, що в Україні нині є три шляхи для виходу з кризи: саморозпуск Конституційного суду, залучення вулиці до вирішення цієї проблеми або ухвалення законопроєкту «Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства».

«Перший шлях є нереалістичним з огляду на поведінку суддів протягом цього тижня. Другий шлях створює додаткові небезпеки для державності. Тож третій шлях виходу з кризи залишається безальтернативним», - заявили в «Слузі народу».

У партії закликали усіх проукраїнських налаштованих депутатів об’єднатися для виходу з ситуації та «згадати, що Верховна Рада вже ухвалювала політико-правові рішення для виходу з аналогічних криз».

Нагадаємо, 27 жовтня судді КСУ на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. На рішення суду відреагували в ЄС.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: