У САП відреагували на рішення КСУ щодо декларування

Читать на русском
За словами Грищука, станом на сьогодні заблоковано 110 справ за фактами недостовірного декларування чиновниками, які знаходяться в САП і НАБУ.
facebook.com/TransparencyInternationalUkraine

У САП назвали рішення КСУ по декларуванню тиском на всі антикорупційні органи.

Про це заявив сьогодні виконувач обов'язків керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук, йдеться в повідомленні пресслужби САП.

На його думку, це рішення є серйозним ударом по механізму боротьби з корупцією.

За словами Грищука, станом на сьогодні заблоковано 110 справ за фактами недостовірного декларування чиновниками, які знаходяться в САП і НАБУ. Про підозру в недостовірному декларуванні повідомлено 43 особам, в тому числі екснардепам, суддям та іншим посадовим особам. На розгляді Вищого антикорупційного суду знаходиться 17 кримінальних справ.

Рішення КСУ щодо декларування: які важелі впливу є у Заходу на УкраїнуЄС може застосувати персональні важелі впливу на ініціаторів скасування електронного декларування, вважає експерт.

Також рішення КСУ заблокувало повноваження Національного агентства по запобіганню корупції виявляти та збирати докази необґрунтованості активів, що, за словами Грищука, ускладнює оперативне виявлення таких фактів і їхню фіксацію.

«Це рішення Конституційного суду не сприяє подоланню корупції, оскільки кількість розслідувань і перші вироки у справах показують нам наскільки великою є проблема корупції в Україні та наскільки глибоко вона засіла в зручних кріслах чиновників. Ці рішення не крок, і навіть не два кроки назад», - заявив він.

Нагадаємо, 27 жовтня судді КС на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Верховної Ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

А Офіс генпрокурора порушив справу щодо суддів КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: