Європарламент підтримав позицію Зеленського щодо звільнення суддів КСУ

Читать на русском
У Європарламенті запевнили, що підтримують реакцію президента Володимира Зеленського на рішення Конституційного суду України щодо декларування.
Фото: DPA

У Європарламенті запевнили, що підтримують реакцію президента Володимира Зеленського на рішення Конституційного суду України щодо декларування.

Про це йдеться в повідомленні EU Political Report.

Йдеться про законопроект про припинення повноважень всіх суддів КСУ.

У Європарламенті стурбовані рішенням КСУ, яке створило юридичну порожнечу в антикорупційній системі, і закликають українську владу якнайшвидше усунути цю прогалину.

Рішення КСУ щодо декларування: топ-6 кримінальних проваджень, які закриютьНАБУ змушене буде закрити справи щодо недостовірного декларування. Серед фігурантів – Ірина Венедіктова, Геннадій Труханов і Максим Поляков.

В ЕП нагадали, що боротьба з корупцією є передумовою для підтримки України з боку Європейського союзу, адже Україна взяла на себе зобов'язання створити повністю дієву систему перевірки активів і можливих конфліктів інтересів державних службовців.

«Ми вітаємо первісну реакцію президента Зеленського, який ініціював законодавство. Ми також довіряємо нашим колегам у Верховній раді, які неодноразово демонстрували свою волю залишатися твердими у виконанні порядку денного щодо антикорупційної реформи», - відзначили в ЕП.

Нагадаємо, 27 жовтня судді КС на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. На рішення КСУ відреагували в ЄС.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

Сьогодні стало відомо, що Офіс генпрокурора порушив справу щодо суддів КСУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: