Скандальне рішення КСУ: посли G7 провели переговори з Єрмаком

Читать на русском
Посли G7 через скандальне рішення суддів КСУ прибули до Києва і провели переговори з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.
Фото: пресслужба ОПУ

Посли G7 через скандальне рішення суддів КСУ прибули до Києва і провели переговори з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в п'ятницю, 30 жовтня.

Єрмак поінформував гостей про вчорашнє термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України та позачергове засідання уряду за участю президента і схвалених на них рішеннях.

«Була забезпечена безперебійна робота реєстрів НАЗК і було заявлено про те, що всі антикорупційні органи України, включаючи НАЗК, НАБУ та інші, - вони й надалі працюватимуть. Для нас є важливим наша позиція по боротьбі з корупцією, і Україна ніколи не зверне з цього шляху», - підкреслив Єрмак.

Він також розповів, що ще вчора до Верховної ради було направлено законопроект, який має відновити довіру до конституційного судочинства в Україні.

Які зміни до закону про КСУ дозволять звільнити суддів без порушення Конституції – юристЧому Зеленському не оголосять імпічмент за порушення Конституції та як відіграти скасовані КСУ законодавчі норми.

«Президент і його команда, держава і державні органи продовжують боротьбу з корупцією і з тими, хто стоїть за всіма цими процесами в Україні. Ми перемогли при прийнятті земельної реформи, банківського закону і переможемо і на цей раз», - заявив керівник Офісу Глави держави.

На думку Андрія Єрмака, події в КСУ не пройшли без зовнішнього втручання, тому він висловив надію, що правоохоронні органи зможуть дати оцінку ситуації.

Керівник Офісу президента переконаний, що вихід з неї буде знайдений.

«Для нас дуже важливо, щоб всі керівники, представники антикорупційних органів знали позицію президента: ми сьогодні виступаємо дійсно єдиним фронтом із захисту тих реформ, які ми провели та продовжуємо проводити. Президент налаштований дуже рішуче, і він не зупиниться на шляху проведення реформ і боротьби з корупцією, хто б за цим не стояв», - підкреслив Андрій Єрмак і закликав представників Великої сімки стежити за роботою Антикорупційної ради, яка має зібратися найближчим часом, і реакцією всіх представників політичних сил, «щоб мати реальну картину».

Тимчасовий повірений у справах США Крістіна Квін запевнила, що Велика сімка готова допомогти Україні в подальшому просуванні на шляху реформ.

Нагадаємо, 27 жовтня судді КС на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

А Офіс генпрокурора порушив справу щодо суддів КСУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: