Суддя КСУ поскаржився на тиск з Офісу президента

Читать на русском
Суддя КСУ Ігор Сліденко повідомив про те, що після того, як на нього тиснули з Офісу президента 7 жовтня, на наступний день він написав заяву про відставку.
Радіо Свобода

Суддя КСУ Ігор Сліденко повідомив про те, що після того, як на нього тиснули з Офісу президента 7 жовтня, на наступний день він написав заяву про відставку, але його досі не розглянули.

Про це заявив сам Сліденко сьогодні під час брифінгу, пише УП.

«Подзвонили з Офісу президента і сказали, що я поводжуся неправильно та у мене будуть проблеми», - зазначив суддя.

Рішення КСУ щодо декларування: які важелі впливу є у Заходу на УкраїнуЄС може застосувати персональні важелі впливу на ініціаторів скасування електронного декларування, вважає експерт.

Суддя-доповідач відмовився назвати, хто саме чинив тиск на нього.

Сліденко сказав, що на наступний день після цього написав заяву про відставку, його ще не розглядали, але він «вже майже не суддя» КС.

Тому він наперед висловив думку, що електронне декларування цілком конституційне, а до закону про Національне агентство з запобігання корупції просто потрібно внести зміни.

Зокрема, на думку Сліденка, треба прибрати норму про те, що НАЗК може за власною ініціативою починати антикорупційні справи, тому що «це повноваження радянської прокуратури» і це неправильно.

Нагадаємо, 27 жовтня судді КС на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

А Офіс генпрокурора порушив справу щодо суддів КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: