Офіс генпрокурора порушив справу стосовно суддів КСУ

Читать на русском
В Офісі генпрокурора отримали заяву про ймовірне вчинення злочину збоку конституційних суддів та відкрили на нею справу.
Конституційний суд України

**Офіс генерального прокурора порушив кримінальне провадження за фактом можливого захоплення влади або насильницької зміни чи повалення конституційного ладу суддями Конституційного суду України. ** Про це повідомляє пресслужба партії «Голос» у телеграм.

«Проти суддів Конституційного суду вже відкрито кримінальне провадження! Заяву про правопорушення, за якою відкрите провадження, вніс наш Ярослав Юрчишин (народний депутат України - ред.)», – інформують у політичній партії.

У «Голосі» зазначили, що у межах розслідування цієї справи можна встановити, чи була була змова з метою захоплення влади, або спростувати це. У політичній силі вважають, що якщо встановлять змову, то суддів необхідно буде відсторонити від суддівства і в законний спосіб змінити склад КСУ.

Нагадаємо, Конституційний суд ухвалив рішення, яким скасував відповідальність посадовців за брехню в декларації, а також визнав неконституційними деякі повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції. Через це рішення НАЗК закрило публічний доступ до реєстру декларацій чиновників, а також залишилось без можливості проводити спеціальні перевірки щодо переможців на місцевих виборах, що необхідно для їх призначення на керівні посади.

Після чого президент Володимир Зеленський скликав термінове, закрите засідання Ради національної безпеки та оборони, темою якого було рішення КСУ. Пізніше Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО щодо відновлення довіри до конституційного судочинства.

Також ми писали, що очільника КСУ Олександра Тупицького викликають на допит в Державне бюро розслідувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: