Глава Конституційного суду готовий виступити в Раді

Читать на русском
Глава Конституційного суду України Олександр Тупицький готовий виступити в парламенті або на засіданні РНБО.
скріншот з відео

Глава Конституційного суду України Олександр Тупицький готовий виступити в парламенті перед нардепами або на засіданні РНБО.

Про це він заявив на брифінгу в п'ятницю, 30 жовтня.

Рішення КСУ щодо електронного декларування: які його політичні наслідкиВерховна рада має три місяці, щоб привести у відповідність до Конституції антикорупційне законодавство, вважає експерт.

Глава КСУ, зокрема, висловив нерозуміння щодо того, чому він не був запрошений на закрите засідання РНБО, яке скликав президент Володимир Зеленський 29 жовтня.

При цьому Тупицький не береться прогнозувати, чи вистачить у Раді голосів для ухвалення законопроекту Зеленського, яким він пропонує звільнити весь склад Конституційного суду. За його словами, спочатку потрібно дочекатися засідання погоджувальної ради ВР.

«Я не кажу і не ставлю ультиматум, щоб цей законопроект був відкликаний. Я навпаки хотів би, щоб з ним ознайомилися як можна більше парламентарів, щоб це не вирішувалося в одну ніч, щоб всы підійшли до цього свідомо. За відкритість, я готовий навіть, щоб мене заслухали на засіданні парламенту, на РНБО», - сказав Тупицький.

Нагадаємо, 27 жовтня судді КС на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

А Офіс генпрокурора порушив справу щодо суддів КСУ.

Крім того, сьогодні в Києві під стінами КСУ проходить мітинг – близько тисячі пікетників вимагають відставки членів Конституційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: