З'ясувалося, які рішення були схвалені під час екстреного засідання РНБО

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський сьогодні провів екстрене засідання РНБО, під час якого було схвалено низку важливих рішень.
Фото Офіс президента

Глава держави Володимир Зеленський сьогодні провів екстрене засідання РНБО, під час якого було схвалено низку важливих рішень.

Про це повідомляє сьогодні ввечері пресслужба Офісу президента.

У першу чергу, Кабінет міністрів має вжити невідкладних заходів щодо тимчасового порядку ведення Єдиного реєстру декларацій, а також проведення спеціальної перевірки.

Також, Зеленський запропонував терміново розробити та внести на розгляд Верховної ради як невідкладний законопроект про відновлення довіри до конституційного судочинства.

«Я не впевнений, що судді Конституційного Суду самі вирішили зробити те, що вони вчора скоїли. Треба робити швидкі, але адекватні кроки. На законодавчому рівні – я впевнений, що це справедливо, – невідкладно зареєструвати законопроект у Верховній Раді, де передбачається відновлення доброчесності конституційного судочинства в Україні», - акцентував президент.

Також на засіданні схвалили рішення про активізацію діяльності Комісії з питань правової реформи при президенті, а також прискорення по подачі пропозицій щодо судової реформи.

Рішення КСУ щодо декларування: топ-6 кримінальних проваджень, які закриютьНАБУ змушене буде закрити справи щодо недостовірного декларування. Серед фігурантів – Ірина Венедіктова, Геннадій Труханов і Максим Поляков.

Своєю чергою прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що робота над законопроектом вже ведеться у взаємодії з Офісом президента. Крім того, учасники засідання вирішили провести термінове засідання уряду в Офісі президента.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

У НАБУ заявили, що через рішення КСУ доведеться закрити більше сотні виробництв в яких розслідують внесення недостовірних відомостей в е-декларації. У НАПКА повідомили, що реєстр електронних декларацій вже закритий.

В ЄС заявили, що вважають рішення КСУ підставою для припинення безвізу. Однак в Кабміні цю версію відкинули.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: