НАЗК викликало суддів КСУ для дачі пояснень про конфлікт інтересів

Читать на русском
Антикорупційна агенція викликала до себе суддів Конституційного суду для дачі пояснень про можливий конфлікт інтересів.
Конституційний суд України

Національне агентство з питань запобігання корупції не складало адміністративні протоколи про конфлікт інтересів у трьох суддів Конституційного суду Україні під час голосування про скасування відповідальності за недостовірне декларування та деяких повноважень НАЗК, але викликало їх для дачі пояснень.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники у Нацагентстві.

«Ми суддів Конституційного суду викликали на п'ятницю. Протоколи ще не мали бути вручені», – сказав один із співрозмовників.

Інше джерело у НАЗК повідомило, що суддів КСУ Ігоря Сліденка (був доповідачем з поданням про скасування недостовірного декларування та повноважень НАЗК), Ірину Завгородню та Володимира Мойсика викликали для дачі пояснень щодо можливого конфлікту інтересів. «У разі дачі необґрунтованих пояснень стосовно суддів КСУ одразу був би протокол», – пояснив співрозмовник.

Раніше у НАЗК повідомляли про можливий конфлікт інтересів у суддів КСУ Ірини Завгородньої та Сергія Головатого. Також у Нацагентстві підкреслювали, що раніше вони знайшли ознаки злочину, ймовірно вчиненого суддею КСУ Мойсиком, а саме: використання завідомо підробленого документу. Крім того, НАЗК складало адміністративні протоколи стосовно суддів КСУ Мойсика та Сліденка за неподання до реєстру повідомлень про суттєві зміни майнового стану.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, а також повноваження НАЗК. На це рішення відреагували в Офісі президента, а глава держави Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони.

«Слово і діло» дізнавалося думку юристів, які наслідки матиме це рішення КСУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: