Об’єктивність рішення КСУ щодо незаконного збагачення під питанням – НАЗК

Читать на русском

У деклараціях двох суддів КСУ виявили ознаки декларування недостовірної інформації, що є порушенням статті 366-1 Кримінального кодексу, яку судді КСУ визнали неконституційною.
Фото з відкритих джерел

У деклараціях двох суддів Конституційного суду України виявили ознаки декларування недостовірної інформації, що є порушенням статті 366-1 Кримінального кодексу, яку судді КСУ визнали неконституційною.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Зазначається, що порушення виявили у деклараціях суддів Ірини Завгородньої та Сергія Головатого.

«Це свідчить про наявність у Ірини Завгородньої та Сергія Головатого конфлікту інтересів під час участі в прийнятті рішення. Закон забороняє суддям брати участь у справі за таких умов», - зазначають в НАЗК.

Там уточнили, що у декларації Сергія Головатого за 2019 рік виявлено 3,6 млн грн. недостовірних відомостей, а у декларації Ірини Завгородньої за 2018 рік виявлено недостовірних відомостей на 615 тис. грн, у декларації за 2019 рік — 754 тис. грн.

«Розгляд цими суддями справи ставить під питання об’єктивність рішення Конституційного Суду. І це в той час, коли мова йде про справу, від якої залежить майбутнє України, її сприйняття на міжнародному рівні, доступ українців до правди про життя посадовців», — зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Конституційний суд схвалив рішення щодо подання нардепів від ОПЗЖ та «За майбутнє» і скасував антикорупційну реформу.

Також ми писали, що президент України Володимир Зеленський спробує повернути покарання за незаконне збагачення та умисне порушення правил електронного декларування у разі, якщо Конституційний суд України його скасує.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: