КСУ скасував покарання за незаконне збагачення та позбавив повноважень НАЗК - екс-нардеп

Читать на русском
Сьогодні Конституційний суд схвалив рішення щодо подання нардепів від ОПЗЖ та «За майбутнє» і скасував антикорупційну реформу.

Сьогодні Конституційний суд схвалив рішення щодо подання нардепів від ОПЗЖ та «За майбутнє» і скасував антикорупційну реформу.

Про це повідомляє колишній нардеп і журналіст Сергій Лещенко у Telegram.

«На закритому засіданні у вівторок КС проголосував за скасування статті 366-1 Кримінального кодексу (недостовірне декларування), незаконного збагачення, електронного декларування, повноважень НАПК. Проєкт був розданий вранці та проголосований. Проти виступили лише четверо суддів: Лемак, Первомайський, Колесник і Головатий», - зазначив Лещенко.

В КСУ «Слово і діло» підтвердили ухвалення рішення за поданням нардепів. Однак, за словами керівника управління комунікацій КСУ Мар'яни Гаєвської-Ковбасюк, саме рішення буде опубліковане завтра.

Нагадаємо, КСУ у 2019 році визнав не відповідною Основному закону статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. на той час президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний новий законопроект про покарання для чиновників за незаконне збагачення. Також альтернативні депутати подали альтернативні законопроекти.

У жовтні Рада повернула до Кримінального кодексу статтю за незаконне збагачення. Восени 2019 року Володимир Зеленський підписав закон про відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: