Суворий карантин в Україні запроваджувати не будуть – Зеленський

Читать на русском
В Україні не планують повертатися до суворого карантину, незважаючи на збільшення добового приросту хворих коронавірусом до 6-7 тисяч.
president.gov.ua

В Україні не планують повертатися до суворого карантину, незважаючи на збільшення добового приросту хворих коронавірусом до 6-7 тисяч.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю чотирьом телеканалам, передає «ТСН».

Жорсткий карантин: якими можуть бути наслідки повного локдаунуВнаслідок запровадження колективних обмежень слід очікувати тяжких економічних наслідків, які вплинуть і на здатність надавати медичні послуги, вважає експерт.

За його словами, строгі карантинні обмеження можуть повністю зупинити економіку країни.

Зеленський запевнив, що зараз приділяється максимум зусиль щодо питань додаткового медичного обладнання, медичного забезпечення та кількості лікарів в лікарнях.

Президент також озвучив подробиці розробки української COVID-вакцини.

«Ми не можемо говорити про все, тому що повинні пройти клінічні дослідження, і це правда, не маємо права. Вона, скажу правду - унікальна. Це не пафос і не популізм. Вона унікальна, тому що не така як інші. У нас є матеріали, дослідження велися, але не на людях, втім велися. Я не можу говорити сьогодні про терміни, але в будь-якому випадку ви повинні зрозуміти наш підхід: не дивлячись на нашу українську вакцину, якщо у когось буде підтверджена вакцина раніше, ми будемо закуповувати, в будь-якому випадку», - заявив Зеленський.

Нагадаємо, в Україні карантин продовжили до кінця 2020 року.

«Слово і діло» вивчало, за яких умов в країні можуть вдатися до локдауну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: