Посилення карантину: чи готові українці працювати дистанційно

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

МОЗ може вдатися до протоколу медичного сортування хворих в тому разі, коли щодоби виявлятимуть по 20 тисяч хворих на коронавірус, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Раніше МОЗ закликало переходити на дистанційну форму роботи, щоби не допустити погіршення епідемічної ситуації. Олексій Голобуцький у коментарі «Слово і діло» зазначив, що перехід на віддалену роботу не стане проблемою для молодих людей, але це не оптимізує роботу економічних галузей.

«Досвід такий уже є. Але люди після 60, наприклад, працюють вже менше, а для молодих це вже не буде проблемою. Ті, хто міг – давно вже працюють дистанційно й не чекають прямих заборон від держави», - вважає Голобуцький.

Державні установи, за словами експерта, будуть організовувати свою діяльність згідно із розпорядженнями, які запровадить влада.

У Києві загальна кількість жертв коронавірусу перевищила 600За минулу добу в Києві померли від СOVID-19 ще 17 осіб. Загальна кількість жертв за весь час пандемії становить 604.

«Краще не буде це точно. В нас вже зараз економічна криза – буде ще сильнішою. Це не тому, що дистанційна робота цьому сприяє. Але такий формат, він дійсно вимагає менше ресурсів, тому ставатиме усе більш популярним», - сказав він.

Однак, експерт попередив, що не варто очікувати від тотального переходу на дистанційну роботу оптимізації економічних процесів.

«У нас не настільки сучасно працює економіка, щоб перехід на дистанційну роботу якось поліпшив процеси. Хоча це сучасний тренд, але наші проблеми дуже глибинного характеру, щоб це нам допомогло», - підсумував Голобуцький.

Нагадаємо, в Україні за добу виявили 5469 хворих на коронавірус. Загалом COVID інфікувалися 309 107 українців.

Сьогодні Рада створила новий штаб протидії COVID-19. Його очолить президент Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: