Стало відомо, коли українську COVID-вакцину почнуть випробовувати на людях

Читать на русском
Українську вакцину від коронавірусу вже успішно протестували на тваринах. Приблизно через три місяці її почнуть випробовувати на людях.
Михайло Фаворов facebook.com/MCDobroeSerdce

Українську вакцину від коронавірусу вже успішно протестували на тваринах. Найближчими місяцями її почнуть випробовувати на людях.

Про це повідомив один з розробників вакцини, професор, доктор медичних наук Михайло Фаворов в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому в четвер, 22 жовтня.

ОПУ розглядає три варіанти отримання вакцини від COVID-19В Україні розглядають три варіанти отримання вакцини від коронавірусу. Можливі поставки з РФ виключаються

За його словами, доклінічні випробування на тваринах пройшли успішно.

«Якщо наші очікування збудуться і дійсно обраний виробник буде готовий до виробництва за міжнародним стандартом - я думаю, що через три місяці ми отримаємо готовність для першої фази», - сказав Фаворов.

Він уточнив, що після обговорення з урядом переходу до клінічної фазі, документацію про розробку вакцини передадуть до Світової організації охорони здоров'я.

«На сьогодні, оскільки ми отримали тільки доклінічну фазу, рішення урядом України не прийнято, якісь спеціальні обговорення не проводилися. Але як тільки буде обрано майданчик - безсумнівно, вся документація буде представлена ​​в ВООЗ», - повідомив він.

Фаворов уточнив, що клінічна фаза буде проходити в кілька етапів з залученням добровольців. Після цього будуть зроблені висновки про безпечність та ефективність вакцини.

Нагадаємо, на цьому тижні результати розробки української COVID-вакцини представили президенту Володимиру Зеленському.

Раніше в МОЗ заявляли, що не будуть закуповувати російську вакцину від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: