Жорсткий карантин: якими можуть бути наслідки повного локдауну

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Жорсткий карантин в Україні запровадять, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом, заявив президент Володимир Зеленський. У коментарі «Слово і діло» політолог Валентин Краснопьоров відзначив, внаслідок запровадження колективних обмежень слід очікувати тяжких економічних наслідків, які вплинуть і на здатність надавати медичні послуги.

«Зараз погіршується ситуація у всій Східній Європі: на початку чимало хворих було у розвинених країнах, бо там комунікації між людьми більше. Тепер це другою хвилею прийшло до нас. Питання жорсткого карантину – дискусійне, бо в нас є приклад Швеції, де друга хвиля так сильно не проходить. З іншого боку, в нас реально може захворіти велика кількість людей і багато з них померти. З іншого боку, ми зупиняємо країну, з усіма економічними наслідками, але потім може бути ще одна хвиля коронавірусу», - сказав Краснопьоров.

Експерт відзначив, що наслідки від жорсткого карантину будуть тяжкі.

Зеленський розповів, за якої умови буде введено жорсткий карантинЗеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій і закликав допомогти у протидії поширенню COVID-19

«Жорсткий карантин матиме тяжкі наслідки, так само, як і його відсутність, тому ми в складній ситуації. Жоден шлях не буде легким. Питання в тому, що влада повинна взяти на себе відповідальність за це», - сказав він.

На думку Краснопьорова, це може призвести до глибокої економічної кризи.

«Можливий ще один аспект: зараз ми бачимо, що країна важко відновлюється після першого локдауну і запровадження жорсткого карантину вкотре точно призведе до обвалу економіки і глибокої кризи. Тут вибір в тому, або ми вводимо колективні обмеження, або індивідуальні. Індивідуальні – це посилення відповідальності, а колективні – це карантин», - сказав він.

Політолог відзначив, що неможливо уникнути економічних наслідків від запровадження колективних обмежень.

Як відомо, у понеділок, 19 жовтня, в Україні набув чинності новий поділ регіонів за рівнями епідемічної небезпеки.

Раніше Кабмін продовжив карантин до кінця року і посилив обмеження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: