В Україні продовжили карантин до кінця року і посилили обмеження

Читать на русском
Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня 2020 року. Також посилюються деякі карантинні обмеження.

Кабінет міністрів України знову продовжив адаптивний карантин в Україні. Обмежувальні заходи будуть діяти до 31 грудня 2020 року.

Рішення було ухвалено під час позачергового засідання уряду у вівторок, 13 жовтня.

Друга хвиля коронавірусу: чи можливі протести через посилення карантинуНезважаючи на антирекорди захворюваності на коронавірус, населення не сприймає серйозно епідеміологічні загрози, але й посилення обмежувальних заходів не викличе хвилі невдоволення, вважає експерт.

Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, карантин - найбільш дієвий механізм для запобігання поширенню коронавірусу.

«Уряд сьогодні продовжить дію адаптивного карантину до кінця року. Це необхідний крок, щоб гарантувати більш безпечне середовище для українців», - сказав він.

Як уточнив глава МОЗ Максим Степанов, також в Україні посилять деякі обмеження. А саме:

  • в «зеленій зоні» дозволять масові заходи за участю не більше 50 осіб (за умови дотримання соціальної дистанції в 1,5 метра і масочного режиму), в «жовтій» - не більше 30 осіб, в «помаранчевій» - не більше 20.

  • проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів, крім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливо за окремим погодженням з МОЗ.

Також, за рішенням Кабміну, закладам громадського харчування, кафе і ресторанам буде заборонено приймати відвідувачів всередині з 22:00 до 07:00. Робота в режимі доставки не заборонена.

Як уточнив Степанов, обмеження для роботи кафе і ресторанів стосуються всіх карантинних зон - «зеленої», «помаранчевої», «жовтої» і «червоної».

Відповідне пропозиції МОЗ були внесені до постанови Кабміну №641. Уряд на сьогоднішньому засіданні їх підтримав одноголосно.

Нагадаємо, в Україні знову виявили понад 5 тисяч нових хворих коронавірусом за добу.

Раніше влада вже дала ряд доручень щодо підготовки до другої хвилі COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: