В КСУ оскаржують постанову Ради про скорочення кількості районів

Читать на русском
Група нардепів вирішила оскаржити в КСУ постанову парламенту Про освіту і ліквідацію районів, яку було ухвалено в липні цього року.

У Конституційному суді України група нардепів вирішила оскаржити постанову парламенту «Про освіту і ліквідацію районів», яку було ухвалено у липні цього року.

Про це повідомляє пресслужба КСУ у вівторок, 20 жовтня.

Реформа децентралізації: що треба врахувати після зміни територіального устроюУхваливши новий адміністративно-територіальний устрій, Рада завершила другий етап децентралізації, але попереду розподіл повноважень між місцевими радами.

«До Конституційного суду України 20 жовтня надійшло конституційне подання 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України постанови Верховної ради «Про освіту і ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року №807-IX», - йдеться в повідомленні.

У своєму клопотанні нардепи заявили, що постанова ВР не відповідає статті 1, частині другої статті 6, статті 8, частини другої статті 19, частинам першій, другій статті 55, пункту 13 частини першої статті 92 «Основного Закону України».

«Суб'єкт права на конституційне подання вважає, що регулюючи питання територіального устрою постановою, а не законом, Верховна рада України хоч і діяла в межах наданих їй повноважень, але не способом, який вимагає Конституція України», - йдеться в клопотанні.

Нагадаємо, Верховна рада 17 липня ухвалила проєкт постанови, яким скоротила кількість районів в Україні втричі.

На цьому тижні з'явився атлас нового адміністративного поділу України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: