Передвиборчі обіцянки: як децентралізація вплине на місцеві вибори

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

В Україні за півтора місяця пройдуть місцеві вибори. Більшість чинних мерів націлилися балотуватися знову. Водночас передвиборчі обіцянки місцевих політиків будуть визначатися реформою децентралізації, і головною темою будуть місцеві бюджети. Про це в коментарі зазначив політолог Володимир Цибулько.

«У парламентських партіях розглядають місцеві вибори, як момент підготовки до парламентських. Вони будуть обігравати теми національного значення: ми і війна, ЄС тощо. Локальні партії, які не представлені в парламенті, а їх близько 200, теж братимуть участь у місцевих виборах, Вони матимуть порядок денний із місцевих, локальних питань», – пояснив Цибулько.

Він зауважив, що на цьогорічних місцевих виборах політичні партії, які не представлені в парламенті, матимуть більше шансів зайти до місцевих рад.

Місцеві вибори: у РНБО спрогнозували складності з підрахунком голосівДля того, щоб Україна отримала членство в ЄС і НАТО, держава повинна відповідати певним критеріям, одним з яких є демократичні, вільні вибори.

«Локальні команди будуть говорити про місцеві проблеми. Перша тема – це захист місцевих бюджетів. Тому що прихід Зеленського до влади позначився тим, що частину коштів з місцевих бюджетів влада забрала до центру. Також будуть говорити про зниження тарифів, комунальні послуги, вивіз сміття тощо. Те, що хвилює людей», – пояснив експерт.

Цибулько підкреслив, що реформа децентралізації значно вплинула на формування проблематики, яка озвучується в регіонах у період передвиборчої кампанії.

Раніше, «Слово і діло» проаналізувало, як виконують свої обіцянки мер Києва Віталій Кличко, мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, крім окупованого Росією Криму та окремих територій Донецької і Луганської областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: