В Україні скоротили кількість районів майже втричі

Читать на русском
Рада в п'ятницю, 17 липня, підтримала постанову Кабміну про адміністративну реформу. Кількість районів в Україні скоротили майже в три рази.
фото з відкритих джерел

Верховна рада 17 липня прийняла за основу і в цілому проєкт постанови Кабміну №3650 «Про утворення і ліквідацію районів».

За відповідне рішення проголосували 238 народних депутатів.

Згідно з документом, в рамках адміністративної реформи кількість районів в Україні скорочується майже втричі - з 490 до 138.

Відзначимо, спочатку Кабмін пропонував Раді створити 129 нових районів, пізніше їх кількість збільшили до 136. Однак на сьогоднішньому засіданні постанову №3650 було прийнято з урахуванням пропозицій комітету. Таким чином, остаточне число районів - 138.

Зокрема, комітет запропонував додатково створити такі дев'ять районів: у Вінницькій області - Жмеринський район, в Дніпропетровській - Синельниківський, в Закарпатській - Рахівський район, в Івано-Франківській - Верховинський район, в Київській - Вишгородський, в Одеській - Березовський, в Херсонській - Бориславський і Скадовський райони, в Чернігівській - Корюківський район.

«Вибори депутатів районних рад районів, які були ліквідовані відповідно до цієї постанови, не проводяться», - сказано в документі.

При цьому ліквідація і утворення районів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, Донецької та Луганської областей буде проведено після повернення цих територій під загальну юрисдикцію України, зазначається в прийнятій постанові.

Нагадаємо, сьогодні ВР затвердила заяву про нелегітимність голосування за поправки до конституції РФ в Криму.

16 липня Рада за 101 день до місцевих виборів внесла правки до виборчого законодавства України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: