З'явився атлас нового адміністративного поділу України

Читать на русском
В Україні з урахуванням зміни кількості районів створили новий атлас адміністративно-територіального устрою.
minregion.gov.ua

В Україні зі зміною кількості районів створили новий атлас адміністративно-територіального устрою.

Новий «Атлас адміністративно-територіального устрою України. Новий районний поділ і територіальні громади: 2020» оприлюднила пресслужба Міністерства розвитку громад і територій в понеділок, 12 жовтня.

Утворення нових районів: чи доведеться їздити по кожну довідку до райцентруРеформу планували ще 15 років тому. Тепер більшість питань будуть розв'язувати на рівні громади. Чим це обернеться для людей?

У ньому вказані 136 районів (в т.ч. 17 - на тимчасово окупованих територіях України) і прописані назви, межі, площі, чисельність населення, склад громад кожного нового району кожної області.

За даними з атласу, всього в Україні 29 710 поселень (міста, селища міського типу, села). Також повідомляється, що на сьогодні в Україні 41 902,4 тис. осіб населення.

«У 2020 році ми закінчили важливий етап реформи - створили по всій країні нові громади і нові райони, кордони і склад яких ви знайдете в цьому атласі. Попереду набагато складніша робота - зробити ці громади успішними», - зазначив заступник міністра розвитку громад і територій В'ячеслав Негода.

Нагадаємо, в липні 2020 року Верховна рада затвердила нові межі районів, скоротивши їх кількість майже в три з половиною рази.

«Слово і діло» вирішило вивчити, як децентралізація вплине на місцеві вибори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: