В ОПУ пояснили мету створення вільної економічної зони на Донбасі

Читать на русском
Створення в Донецькій і Луганській областях вільної економічної зони дозволить прискорити загальну реінтеграцію Донбасу.
president.gov.ua

Створення в Донецькій і Луганській областях вільної економічної зони дозволить прискорити загальну реінтеграцію Донбасу і зробить регіон більш привабливим для інвесторів.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Офісу президента у четвер, 15 жовтня.

Референдум чи агітація: чому опитування Зеленського заплановане саме на день виборівПрезидент Зеленський, оголосивши опитування в день місцевих виборів, фактично розпочав відкриту підтримку партії влади на місцевих виборах, вважає експерт.

Зокрема, у Зеленського вирішили пояснити, чому друге питання загальнонаціонального опитування на місцевих виборах 25 жовтня буде стосуватися створення на Донбасі вільної економічної зони.

«Це вкрай важливе питання, яке зможе забезпечити країні можливість укорінення справді ефективної реінтеграційної моделі. Мова про концепцію регіональної економіки, яка «зшиває» регіон, робить його привабливим для бізнесу, системно відновлює інфраструктуру», - заявили в ОПУ.

При цьому у Зеленського підкреслили, що створення економічної зони відбуватиметься тільки на підконтрольній Україні території.

«Ці райони наразі переживають значний негативний вплив від війни, що розгорнулася поруч. Регіон стає дедалі більш депресивним, що змушує людей залишати його та свої домівки. Тому й потрібно створювати нову мотивацію для населення, нові робочі місця, нові перспективні бізнеси та впроваджувати спеціальні інструменти для залучення на Донбас інвесторів і зацікавлення людей і бізнесів залишатися працювати саме на цій території», - зазначили у відомстві.

В Офісі президента також висловили думку, що «залучення на Донбас провідних компаній, підживлення економічного розвитку за рахунок масштабних партнерських програм можуть стати також інструментом демонтажу будь-якого негативного впливу окупаційної сили».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський анонсував опитування в день місцевих виборів 25 жовтня. На ньому українцям поставлять «5 важливих питань».

В ОПУ назвали мету даного опитування.

14 жовтня Зеленський озвучив перше питання, яке увійде до опитування на виборчих дільницях. Сьогодні, 15 жовтня, стало відоме друге питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: