В Офісі президента пояснили, чому винесли тему корупції на опитування

Читать на русском
У Зеленського відзначили, що розвиток антикорупційної інфраструктури в Україні роками затягувався, а злочинці отримували політичне прикриття.

В Офісі президента повідомили про те, що тему посилення покарання за корупцію винесуть на всенародний референдум через відсутність системної ефективної боротьби проти неї.

Про це йдеться в повідомленні Офісу президента.

У Зеленського відзначили, що розвиток антикорупційної інфраструктури в Україні роками затягувався, а злочинці отримували політичне прикриття.

«Саме це в підсумку і дозволило свого часу через Конституційний суд скасувати статтю Кримінального кодексу, якою встановлювалася відповідальність за незаконне збагачення», - йдеться в повідомленні.

Місцеві вибори-2020: хто з дружин політиків балотуєтьсяНа місцеві вибори 2020 йде Марина Порошенко, Євгенія Кулеба, Росіта Ляшко та Людмила Зубко.

І попри те, що після зміни влади у 2019 році був запущений Вищий антикорупційний суд, а НАБУ отримало право на прослуховування, системного ефекту немає досі.

«Під час ініційованого главою держави загальнонаціонального опитування 25 жовтня 2020 перше питання буде стосуватися саме цієї проблеми. Корупція і як її викорінити. Нехай свою відповідь, з якою політичне середовище вже не зможе сперечатися, дадуть всі українці, які щиро зацікавлені в тому, щоб позбутися цього ганебного явища», - йдеться в повідомленні.

У президента Володимира Зеленського підкреслюють, що опитування не матиме прямих юридичних наслідків, але поступово саме такі формати мають зробити українську політику більш сучасною.

Раніше Зеленський анонсував перше питання, яке винесуть на всенародний референдум під час виборів 25 жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: