ВРП відмовилася відсторонити заступника голови ОАСК Аблова

Читать на русском
Вища рада правосуддя (ВРП) відмовилася відсторонити заступника голови столичного адмінсуду Євгена Аблова.
Євген Аблов

Вища рада правосуддя (ВРП) відмовилася відсторонити заступника голови Окружного адміністративного суду міста Києва Євгена Аблова у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності у справі про створення злочинної організації з метою захоплення влади.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина.

За його словами, на думку ВРП, наявність ризиків перешкоджання слідству збоку Аблова, а також незаконного впливу на свідків та підозрюваних необґрунтована. Крім того, у ВРП вважають необґрунтованою підозру заступнику голови ОАСК.

Також ВРП вирішила повернути без розгляду генеральному прокурору Ірині Венедиктовій клопотання про відсторонення від правосуддя судді Окружного адмінсуду Києва Володимира Келеберди.

«Вища рада правосуддя повернула без розгляду клопотання генерального прокурора Ірини Венедіктової про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва Володимира Келеберди від здійснення правосуддя через порушення порядку повідомлення судді про підозру», – йдеться в повідомленні ВРП.

Раніше ВРП повернула без розгляду клопотання про відсторонення голови ОАСК Павла Вовка. До цього, НАБУ і САП оприлюднили аудіозаписи розмов з кабінету Вовка, на яких зафіксовані нібито зв'язки керівника Окружного адмінсуду Києва з членами ВРП. На підставі цих матеріалів САП намагалася відвести від розгляду клопотання про відсторонення Вовка члена ВРП Павла Гречківського, проте орган відмовився.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: