Голова ОАСК Вовк прийшов на допит до НАБУ

Читать на русском
Очільник столичного адмінсуду прийшов в приміщення Національного бюро за повісткою про проведення слідчих дій.
Павло Вовк

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк прийшов на допит до Національного антикорупційного бюро у межах справи про створення злочинної організації з метою захоплення влади.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

Також на допит з'явилися судді Окружного адмінсуду Києва Ігор Погрібніченко та Ігор Качур.

Як відомо, НАБУ неодноразово викликало на допит голова ОАСК Вовка, суддів ОАСК Володимира Калеберду, Качура, Погрібніченка, Олексія Огурцова та членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Миколу Сіроша та Сергія Остапця. Проте вони ігнорували повістки детективів, тому їх оголосили в розшук.

Водночас заступник голови ОАСК Євген Аблов та суддя цього суду Богдан Санін на допит приходили.

Нещодавно «Слово і діло» з'ясувало, що керівництво Офісу генерального прокурора тиждень не підписує клопотання стосовно Вовка, Аблова та інших щодо їхнього відсторонення від здійснення правосуддя та надання дозволу на арешт.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: