ВРП повернула клопотання про відсторонення Вовка

Читать на русском
Керівника столичного адмінсуду не відсторонили від здійснення правосуддя, оскільки йому нібито неналежно вручили підозру.
Павло Вовк

Клопотання про відсторонення від здійснення правосуддя голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності повернули без розгляду Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Таке рішення 1 вересня ухвалила Вища рада правосуддя, повідомив журналісту «Слово і діло» прокурор САП Сергій Козачина.

«Повернули клопотання без розгляду», – сказав прокурор.

За його словами, ВРП аргументувала повернення клопотання тим, що голові ОАСК нібито неналежним чином повідомили про підозру, коли той перебував у відпустці. Водночас, як стверджує Козачина, 20 серпня Вовку особисто вручили повідомлення про підозру, однак ВРП цей факт проігнорувала.

Раніше НАБУ і САП оприлюднили аудіозаписи розмов з кабінету Вовка, на яких зафіксовані нібито зв'язки керівника Окружного адмінсуду Києва з членами ВРП. На підставі цих матеріалів САП намагалася відвести від розгляду клопотання про відсторонення Вовка члена ВРП Павла Гречківського, проте орган відмовився.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: