НАБУ оприлюднило нові «плівки ОАСК» про можливі зв'язки з ВРП

Читать на русском
У Національному бюро оприлюднили матеріали прослуховування кабінету керівника столичного адмінсуду, яку можуть стосуватися зв'язків з ВРП.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило нові матеріали так званих «плівок Окружного адміністративного суду міста Києва», які стосуються можливих зв'язків керівника ОАСК Павла Вовка з Вищою радою правосуддя та впливу на рішення цього органу.

Матеріали прослуховування були оприлюднені в Youtube-каналі НАБУ.

Зловживання в ОАСК: зв'язки з ВРПNABU

За даними НАБУ, голова ОАСК Вовк міг організувати подання штучних скарг до ВРП не тільки на непідконтрольних йому суддів з ОАСК, а й на суддів всіх інстанцій, які виносили «незручні» для нього рішення, в тому числі на суддів Верховного Суду.

Зокрема, в матеріалах розмов людина з голосом, схожим на керівника ОАСК, обговорює з суддею ОАСК необхідність відкриття дисциплінарного провадження за скаргою на суддю ОАСК Ярославу Добрянську: «Завтра на порядку денному в твоїй «палаті», доповідач Овсієнко (ймовірно мається на увазі член ВРП – прим.), розглядається скарга Жмака на суддю Окружного Добрянську (ймовірно мається на увазі суддя ОАСК – прим.), необхідно відкритися і в***бати», – підкреслює нібито Вовк.

В цій же розмові він заявляє про необхідність відмовити у відкритті дисциплінарного провадження за скаргою на іншу суддю ОАСК Анну Кузьменко. Пізніше Вища рада правосуддя дійсно відмовила у відкритті провадження стосовно судді Кузьменко.

На інших матеріалах прослуховування детективи НАБУ зафіксували, як голова ОАСК хизується досягнутими ним домовленостями про не притягнення до дисциплінарної відповідальності деяких суддів ОАСК, якими виносилось рішення по заборону мітингів на Майдані у 2013 році, зокрема Богдана Саніна.

«Коли Саніна (мається на увазі суддя ОАСК – прим.) рятували і попутно, бл*, і апеляція «вилізла»... Санін – це символ їхнього зла, а ВРП взяла і встановила, що немає підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності не за строками, а по суті... Я по Саніну «відбилив» по суті. По ньому був договір конкретно: «За строками», – йдеться в розмові.

Крім того, Вовк нібито мав домовленості щодо «врятування» від дисциплінарної відповідальності його заступника Євгена Аблова. «Таня (ймовірно мається на увазі колишня членкиня ВРП Малашенкова - прим.) кожного разу каже, що я вам, бл*, пдець-пдець допомагаю. Ну, щоб ти розумів, перше рішення, де вона допомогла по Жені (ймовірно мається на увазі підозрюваній-суддя ОАСК Аблов - прим.) – у мене була домовленість, страшно сказати, з ким», – казав Вовк.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: