Офіс генпрокурора не підписує клопотання стосовно Вовка та Аблова

Читать на русском
Керівництво Офісу генпрокурора майже тиждень не підписує клопотання, складені антикорупційними органами правопорядку.
Павло Вовк, Ірина Венедіктова і Євген Абловколаж: «Слово і діло»

Офіс генерального прокурора не підписує клопотання про відсторонення від здійснення правосуддя та арешту керівника Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, його заступника Євгенія Аблова та інших суддів ОАСК.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили поінформовані джерела.

За словами співрозмовників, генпрокурорка Ірина Венедіктова відсторонила від справи «плівок Вовка» свого заступника Андрія Любовича, який раніше погодив підозри керівнику ОАСК, його заступнику та іншим спеціальних суб'єктам. До того ж, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький перебуває у відпустці. Тому клопотання до Вищої ради правосуддя про арешт і відсторонення підозрюваних у справі перебувають на розгляді у Венедіктової або в інших її заступників, і не підписуються з 24 липня.

Як додали поінформовані джерела, у САП та Національному антикорупційному бюро хочуть взяти під варту керівника ОАСК Вовка, його заступників Аблова і Келеберду, а також деяких інших підозрюваних.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, Аблову, керівнику Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше у Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослушки кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: