Відсторонення Вовка: ВРП не відвела свого члена від розгляду клопотання

Читать на русском
Орган державної влади і суддівського врядування відмовив антикорупційному прокурору у відводі свого члена від розгляду клопотання.
Вища рада правосуддя

Вища рада правосуддя не відвела свого члена Павла Гречківського від розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя голови Окружного административного суду міста Києва Павла Вовка.

Таке рішення 1 вересня ухвалили члени ВРП на засіданні, повідомили журналісту «Слово і діло» у НАБУ і САП.

За словами співрозмовників, ВРП відмовилася задовольнили заяву про відвід Гречківського від розгляду клопотання про відсторонення Вовку. Вони також додали, що планували заявляти відвід ще двом членам ВРП Олегу Прудивусу та Віктору Грищуку, які відсутні на засіданні.

Раніше НАБУ і САП оприлюднили аудіозаписи розмов з кабінету Вовка, на яких зафіксовані нібито зв'язки керівника Окружного адмінсуду Києва з членами ВРП.

Зловживання в ОАСК: зв'язки з ВРПNABU

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: