Верховний суд не передав до ВАКС справу Вовка

Читать на русском
Верховний суд не передав у Вищий антикорупційний суду справу голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.
Фото з відкритих джерел.

Верховний суд не передав у Вищий антикорупційний суду справу голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. У Національно антикорупційне бюро України вважають, що такі дії створюють загрозу для об'єктивного розслідування.

Про це сказано у повідомленні ради громадського контролю НАБУ в Facebook.

Вовк vs НАБУ: чому детективи знову прийшли до столичного адмінсудуУ Національному бюро вважають, що керівник столичного адмінсуду створив злочинну організацію, яка намагалася піджати під себе судову систему.

Як зазначили в НАБУ, справа про визначення підслідності повинно бути передано в ВАКС, адже всі скарги і клопотання у справах НАБУ і САП розглядаються виключно в антикорупційному суді.

Нагадаємо, НАБУ інкримінує суддям захоплення влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя.

Як відомо, НАБУ неодноразово викликало на допит голова ОАСК Вовка, суддів ОАСК Володимира Калеберду, Качура, Погрібніченка, Олексія Огурцова та членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Миколу Сіроша та Сергія Остапця. Проте вони ігнорували повістки детективів, тому їх оголосили в розшук.

Водночас заступник голови ОАСК Євген Аблов та суддя цього суду Богдан Санін на допит приходили.

Нещодавно «Слово і діло» з'ясувало, що керівництво Офісу генерального прокурора тиждень не підписує клопотання стосовно Вовка, Аблова та інших щодо їхнього відсторонення від здійснення правосуддя та надання дозволу на арешт.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: