НАБУ оголосило в розшук голову ОАСК Вовка

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком.
Павло Вовк

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

Злочинна організація мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі.

Зокрема, в розшук були оголошені Павло Вовк, Володимир Калеберда, Ігор Качур, Микола Сірош, Ігор Погрібніченко, Олексій Огурцов, Сергій Остапець.

Нещодавно «Слово і діло» з'ясувало, що керівництво Офісу генерального прокурора тиждень не підписує клопотання стосовно Вовка, Аблова та інших щодо їхнього відсторонення від здійснення правосуддя та надання дозволу на арешт.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: