Трамп вивів Національну гвардію з Вашингтона

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп віддав наказ Національній гвардії почати процес виведення військ із Вашингтону, які були введені через масові заворушення.

Президент США Дональд Трамп віддав наказ Національній гвардії почати процес виведення військ із Вашингтону, які були введені через масові заворушення.

Ситуація в американській столиці стабілізувалася. Про це Трамп написав в Twitter.

За його словами, в разі погіршення ситуації в регіоні Нацгвардія оперативно буде повернута до Вашингтона для встановлення контролю.

«Я тільки що віддав наказ нашої Національної гвардії почати процес виведення військ з Вашингтона, округ Колумбія, тепер, коли все знаходиться під повним контролем. Вони поїдуть додому, але можуть швидко повернутися, якщо знадобляться. Минулої ночі з'явилося набагато менше учасників протесту, ніж очікувалося», - написав Трамп.

Відзначимо в США спалахнули масові заворушення у зв'язку з убивством наприкінці травня афроамериканця Флойда Джорджа поліцейськими під час затримання. В результаті у багатьох американських містах пройшли масові протести, які супроводжувалися насильством і вандалізмом.

Відзначимо також, що в США під час протестів напали на українську журналістку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: