Трамп за необхідності задіє закон про придушення військовими повстань

Читать на русском
У разі необхідності президент США Дональд Трамп задіє закон про придушення військовими повстань.

У разі необхідності президент США Дональд Трамп задіє закон про придушення військовими повстань.

Про це в середу, 3 червня, заявила прессекретар Білого дому Кейлі Макінені під час брифінгу для журналістів. Трансляція велася в YouTube-каналі адміністрації американського лідера.

«Це, безумовно, один з інструментів, який ми маємо в своєму розпорядженні і який у разі необхідності буде використаний», - сказала вона, зазначивши, що поки глава держави покладається на Національну гвардію США.

Раніше в цей же день міністр оборони США Марк Еспер виступив проти застосування цього закону. За його словами, це крайній захід і вдаватися до нього варто лише «в найнагальніших і важких ситуаціях». Сформована в Штатах обстановка, на думку глави Пентагону, такою не є.

У той же час 3 червня Пентагон на тлі протестів перекинув в район Вашингтона близько 1,6 тис. військових. Поки солдати не беруть участь в діях цивільної влади, але знаходяться в стані підвищеної готовності.

Протестні акції в США почалися після загибелі в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня після того, як під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло. Правоохоронці підозрювали його у використанні фальшивих документів.

Також повідомлялося, що американські міста одне за одним почали запроваджувати комендантську годину через заворушення, що почалися після вбивства поліцією афроамериканського жителя Міннеаполіса.

Із початку масштабних протестів у США поліція заарештувала понад 4,1 тисячі осіб.

Президент Америки Дональд Трамп заявив, що США визнають рух «Антифа» терористичною організацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: