У США арештували поліцейського, обвинуваченого в убивстві Флойда

Читать на русском
Суд у Міннеаполісі  арештував поліцейського, обвинуваченого в убивстві афроамериканця Джорджа Флойда. Колишньому поліцейському призначили мільйон доларів застави.

Американський суд у Міннеаполісі, штат Міннесота, арештував поліцейського, обвинуваченого в убивстві афроамериканця Джорджа Флойда. Колишньому поліцейському призначили мільйон доларів застави.

Про це повідомляє DW.

Які найгучніші правопорушення скоїли поліцейські за останні три рокиПобиття та катування затриманих у відділку, пограбування на вокзалах та зґвалтування і залякування, фабрикування кримінальних проваджень. У яких злочинах підозрюють правоохоронців?

Це означає, що обвинуваченого Дерека Шовіна після внесення за нього цієї застави можуть відпустити до засідання суду у справі Флойда. Наступне слухання у суді заплановане на 29 червня.

У разі звільнення з-під варти Шовін повинен буде виконувати умови суду: не залишати штат Міннесота, не контактувати з рідними та не працювати у сфері безпеки або забезпечення правопорядку. Крім того, його попросять здати зброю.

Джордж Флойд, якому було 46 років, помер у лікарні після того, як його затримували поліцейські 25 травня. Момент жортсокого затримання Флойда, яке відбулося 25 травня, потрапив на відео. На кадрах видно, як поліцейський притискає шию затриманого коліном до асфальту.

Відео викликало хвилю обурення та протести, які стали неконтрольованими і переросли в масові заворушення.

Відомо, що у США під час протестів напали на українську журналістку.

Підтримати мирні акції протестів на захист темношкірих вийшли жителі інших міст США. Згодом до протесту приєдналися інші країни.

Нагадаємо, у Конгрес США внесли законопроект, який передбачає реформи правоохоронних органів і значні обмеження для поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: