У США заворушення охопили понад десять міст

Читать на русском
У США масові заворушення і зіткнення з поліцією проходять більш ніж в десяти великих містах країни.

У США масові заворушення і зіткнення з поліцією проходять більш ніж в десяти великих містах країни.

Про це повідомляє агентство AP 30 травня.

Які найгучніші правопорушення скоїли поліцейські за останні три рокиПобиття та катування затриманих у відділку, пограбування на вокзалах та зґвалтування і залякування, фабрикування кримінальних проваджень. У яких злочинах підозрюють правоохоронців?

Причиною заворушень стала загибель у Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня після того, як під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло. Правоохоронці підозрювали його в використанні фальшивих документів.

До цієї години в місті розграбовано більше 200 будівель, введені режим надзвичайної ситуації і комендантська година. Президент Дональд Трамп направив Міннеаполіс сотні нацгвардійців.

За даними AP, зіткнення протестуючих з поліцією зафіксовані в Нью-Йорку, Атланті (штат Джорджія), Альбукерке (штат Нью-Мексико), Фонтані, Сан-Хосе (штат Каліфорнія) і Х'юстоні (штат Техас). Самі заворушення супроводжуються актами вандалізму. На вулиці вийшли тисячі людей.

У Вашингтоні під час демонстрації був тимчасово закритий Білий дім. В Атланті протестувальники розгромили будівлю редакції CNN. У цьому місті також оголошено режим НС.

У кількох містах поліція застосувала проти протестуючих сльозогінний газ. Точна кількість затриманих або постраждалих невідома.

Нагадаємо, у Кагарлику правоохоронці у своєму службовому кабінеті кілька разів зґвалтували дівчину, яку викликали у відділення поліції як свідка.

Голосіївський районний суд Києва заарештував поліцейського Сергія Сулиму, затриманого за підозрою в згвалтуванні жінки.

Також Голосіївський районний суд міста Києва заарештував другого поліцейського Миколу Кузіва.

Офіс генпрокурора взяв на контроль справу стосовно Кагарлицького відділення поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: