Під час акції протесту у США сталася стрілянина, є загиблий

Читать на русском
В ході акції протесту проти расизму у Вісконсіні почалася стрілянина, одна людина загинула, ще двоє - поранені.
Shutterstock

Одна людина загинула, ще двоє отримали поранення внаслідок стрілянини, що розпочалася під час акції протесту проти расизму, яка вже третю добу триває у штаті Вісконсін.

Про це повідомляє New York Times з посиланням на місцевих правоохоронців.

Як йдеться у повідомленні, у середу зранку між протестувальниками та групою озброєних чоловіків розпочалася стрілянина, внаслідок якої троє людей були поранені, один з них – смертельно.

Нова хвиля антирасистських протестів у Вісконсіні розпочалася у неділю, після того, як поліцейські міста Кеноша розстріляли чорношкірого Джейкоба Блейка на очах у його дітей. Блейк отримав сім вогнепальних поранень, і, за словами адвоката його родини, наразі чоловік паралізований. Як виявилося, кулі пошкодили його хребці та спинний мозок.

Цей випадок знову розпалив в США масові акції протесту проти расизму. Тисячі людей у Кеноші вийшли на мітинги з вимогою покарати винних, вони зайняли місцевий парк, з якого у вівторок ввечері їх вибила місцева поліція. Для розгону акції протесту правоохоронці застосували сльозогінний газ та гумові кулі. Після цього конфлікт між демонстрантами та поліцією перейшов на вулиці міста.

Ситуація у Кеноші сталася всього через три місяці після загибелі Джорджа Флойда під час затримання поліцейськими. Один із правоохоронців, Дерек Шовін, понад 8 хвилин притискав шию Джорджа коліном до асфальту, що призвело до смерті чоловіка. Загибель Флойда спровокувала найбільші в історії США акції протесту проти расизму та поліцейського свавілля.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало найгучніші випадки насильства поліцейських проти громадян у світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: