Соціологи вивчили рівень депресії українців на карантині

Читать на русском

З початку карантину в українців присутні ознаки депресії, тривожності, паніки, втоми і розладів сну.

Про це свідчать дані третьої хвилі опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

У порівнянні з попередніми двома хвилями (І хвиля - 27-28 березня, II хвиля - 3-4 квітня) помітне незначне зростання депресії і падіння тривожності. Рівні паніки, втоми і розладів сну залишилися на тому ж рівні.

У жінок високий рівень всіх емоційних показників, ніж чоловіки. В динаміці за цей час у жінок помітне зниження рівня тривоги - вони краще адаптувалися і звикли до змін. У чоловіків фіксується зростання показників депресії і розлади сну, які міцно пов'язані між собою.

Серед тих, хто має роботу, помітні низькі показники розладів сну і депресії. Також серед тих, хто працює у віддаленому режимі рівень тривоги і паніки вище, ніж у тих, хто ходить на роботу.

Опитування повела Соціологічна група «Рейтинг». Вибіркова сукупність: ІІІ хвиля (10-12.04.2020) - 1627 респондентів у віці від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 4%. Інтернет опитування методом Computer-Assisted Self Interviewing (CASI) здійснено на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів продовжить карантин в Україні до 11 травня. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як відомо, ввели карантин 13 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: