Зеленський про передачу «вагнерівців» РФ: наслідки будуть трагічними

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що видача Росії бойовиків Вагнера - це погана історія, яка может мати трагічні наслідки.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував видачу Росії бойовиків приватної військової компанії «Вагнер», яких затримали в Білорусі цього літа.

Про це президент написав у своєму Telegram-каналі в суботу, 15 серпня.

Екстрадиція «вагнерівців»: навіщо Україні російські бойовикиУкраїна повинна вимагати екстрадиції бойовиків ПВК Вагнер, що мають українське громадянство, щоб посилити свої позиції в міжнародно-правовій площині вирішення конфлікту на Донбасі, вважає експерт.

«Це погана історія. Історія, в якій явно знехтували довірою, об'єктивністю і адекватною оцінкою негативних наслідків. Вважаємо таке рішення, м'яко кажучи, несправедливим, таким, що не відповідає духу відносин між Україною і Білоруссю, заснованих на принципах поваги та взаємної допомоги», - заявив Зеленський.

За його словами, видані РФ «вагнерівці» повернуться до поширення війни, а наслідки цього будуть трагічними.

«Наслідки цього рішення будуть трагічними. Ми розуміємо, що «вагнерівці» все одно повернуться до свого звичного заняття - поширення війни. Дай Бог, щоб білоруській владі не довелося і на своїй території отримати ще один палаючий, знекровлений Донбас, створити який «вагнерівці» дуже добре вміють», - зазначає президент.

Президент України також підкреслив, що уникнути відповідальності перед законом не вдасться нікому.

Нагадаємо, 14 серпня уряд Білорусі передав Росії 32 бойовиків ПВК «Вагнер» (серед яких 9 громадян України). Всі вони були затримані під Мінськом в кінці липня. Зараз бойовики на території Росії.

У той же час, Україна не раз відправляла офіційні запити Білорусі про видачу деяких затриманих бойовиків, але вони так і не були задоволені.

На передачу «вагнерівців» відреагували в МЗС і ОПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: