Лукашенко висловився щодо ситуації з «вагнерівцями»

Читать на русском
Білорусь самостійно розбереться з затриманими бойовиками ПВК Вагнер, якщо прокурори України і Росії не приїдуть.
Фото: Reuters

Якщо прокурори України і Росії не приїдуть, то Білорусь самостійно вирішить ситуацію із затриманими бойовиками ПВК «Вагнер».

Про це сьогодні, 9 серпня, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає видання Tut.by.

Екстрадиція «вагнерівців»: навіщо Україні російські бойовикиУкраїна повинна вимагати екстрадиції бойовиків ПВК Вагнер, що мають українське громадянство, щоб посилити свої позиції в міжнародно-правовій площині вирішення конфлікту на Донбасі, вважає експерт.

«Ми з президентом (Росії Володимиром - ред.) Путіним домовилися, що детально всі факти і фактори, які сьогодні в наявності, ми розглянемо, ми розберемося. Україна підключилася до цього, наскільки я поінформований, надіслала свої пропозиції та зауваження», - повідомив Лукашенко.

Однак, за його словами, поки ніхто не приїхав, і білоруський прокурор чекає приїзду. Лукашенко зазначив, що якщо прокурори Росії і України так і не приїдуть, то Білорусь розбереться самостійно і вирішить цю проблему.

Він також додав, що «пропозиції прокурорам і відмова сюди приїхати говорить про те, що наплювати їм на долі цих хлопців».

Нагадаємо, Лукашенко доручив запросити до Білорусі генпрокурорів України і Росії через затриманих «вагнерівців».

У той же час в Офісі генерального прокурора України заявили, що відреагують після отримання офіційного запрошення відвідати Білорусь для вирішення даного питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: