Зеленський обговорив із Лукашенком екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків «Вагнера»

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.
reform.by

Глава держави Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України 5 серпня.

Глави держав детально обговорили питання, пов’язані із затриманням на території Білорусі наприкінці липня групи осіб, яка належить до приватної військової компанії «Вагнер». Відзначено важливість подальшої ефективної взаємодії компетентних органів двох держав, зокрема в контексті передачі Україні осіб, що підозрюються в терористичній діяльності на території нашої держави.

Також Зеленський висловив переконання, що причетним до дій незаконних формувань на Донбасі не вдасться уникнути справедливого покарання.

«Сподіваюся, що всі підозрювані в терористичній діяльності на території України будуть нам передані для притягнення до кримінальної відповідальності згідно з чинними міжнародно-правовими документами», – сказав президент України.

Найманці РФ у Білорусі: чи можлива екстрадиція бойовика з українським громадянствомУкраїна раніше не висувала звинувачення найманцю РФ, який був затриманий у Білорусі разом з іншими бойовиками, тому екстрадиція малоймовірна, вважає експерт.

Було приділено увагу питанням підготовки до Третього форуму регіонів України та Білорусі восени поточного року.

Крім цього, Зеленський висловив особисту подяку президенту Республіки Білорусь за надану в липні гуманітарну допомогу населенню західних регіонів України, постраждалих від повені.

«Цей жест справжньої дружби Білорусі вкотре наголошує на цінності партнерства між нашими країнами», – зазначив глава держави.

Також президенти обговорили ситуацію з поширенням і подоланням наслідків коронавірусної інфекції COVID-19 на території обох держав.

Нагадаємо, в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період передвиборчої кампанії в країні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і вимагає від Росії пояснень.

Влада Білорусі вирішила перекинути військові сили на кордони, зокрема з Росією. Такі запобіжні заходи ухвалені на засіданні Ради безпеки країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: