У Польщі оштрафували «Газпром» через «Північний потік-2»

Читать на русском
Польський антимонопольний регулятор оштрафував російський Газпром на 57 млн доларів у справі про будівництво газопроводу Північний потік-2.
thetoc.gr

Польський антимонопольний регулятор оштрафував російський «Газпром» на 57 млн доларів у справі про будівництво газопроводу «Північний потік-2».

Про це в понеділок, 3 серпня, повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-службу польського відомства.

Зазначається, що причиною накладення штрафу стала відмова співпрацювати в розслідуванні у справі про будівництво «Північного потоку-2».

«Голова управління із захисту конкуренції та захисту прав споживачів Республіки Польща (UOKiK) Томаш Хрустни наклав штраф в розмірі майже 213 мільйонів злотих на «Газпром - це результат відсутності співпраці в розслідуванні, проведеному у зв'язку з будівництвом газопроводу «Північний потік-2», - повідомив регулятор.

У повідомленні UOKiK йдеться, що їхнє розслідування стосується створення консорціуму, що фінансує будівництво газопроводу «Північний потік-2» без необхідної на те згоди голови UOKiK.

«Голова UOKiK висунув звинувачення шести компаніям: «Газпром» з Російської Федерації, Engie зі Швейцарії, а також Uniper, OMV, Shell і Wintershall з Голландії», - йдеться в релізі.

Там також зазначають, що в ході цього розгляду голова UOKiK звернувся за документами, що стосуються справи, також до «Газпрому», однак компанія відмовилася надати інформацію, важливу для проведеного розгляду.

Раніше Польща заявила про намір заарештувати активи «Північного потоку-2», якщо «Газпром» відмовиться виплачувати PGNiG 1,43 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: