США анонсували нові санкції проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Держдепартамент США включить газопровід «Північний потік-2» до переліку проєктів, які потрапляють під санкції у рамках закону CAATSA.

Держдепартамент США включить газопровід «Північний потік-2» до переліку проєктів, які потрапляють під санкції у рамках закону CAATSA. Під санкції потрапить й інший газопровід - «Турецький потік».

Про це на брифінгу заявив державний секретар США Майк Помпео.

Санкції проти «Північного потоку-2»: як вплине на Україну напруга між США й ФРНПозиція Києва завжди була послідовною в питанні енергетичних проєктів Москви в ЄС, тому Україні не варто побоюватися наслідків погіршення відносин між партнерами, вважає експерт.

За його словами, Держдеп оновлює керівництво по CAATSA і поширює дію цих санкцій на «Північний потік-2» і другу гілку «Турецького потоку».

«Ці дії ставлять під загрозу застосування санкцій інвестиції або інші види діяльності, пов'язані з цими російськими енергетичними експортними трубопроводами», - зазначив Помпео.

Він також заявив, що «Північний потік-2» не є комерційним проєктом. Крім того, в контексті боротьби з залежністю Європи та агресією з боку Росії Помпео засудив вбивство українського військового медика на Донбасі.

Раніше Меркель заявила про необхідність добудувати «Північний потік-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: