Польський регулятор пригрозив «Газпрому» штрафом у 50 мільйонів

Читать на русском
Польський антимонопольний регулятор UOKiK порушив  справу щодо російської компанії Газпром.

Польський антимонопольний регулятор UOKiK порушив справу щодо російської компанії «Газпром».

Про це повідомляється на сайті UOKiK.

Справа стосується розгляду через будівництво газопроводу «Північний потік-2». Як говориться в повідомленні, опублікованому 3 травня на сайті UOKiK, питання регулятора виникли за контрактами, укладеними дочірньою компанією «Газпрому» з фінансуючими проект компаніями.

«Стосувалося це, перш за все, контрактів на транспортування, розподіл, продаж, постачання і зберігання газового палива. Незважаючи на покладений обов'язок співпрацювати з UOKiK, компанія не надала таку інформацію», - уточнив регулятор.

За словами голови UOKiK Томаша Хрустни, російська компанія кілька разів відмовилася надати необхідні для розслідування документи. «Газпром» не може порушувати закон, тому регулятор порушив справу про штраф, зазначив він.

У лютому стало відомо, що польський комітет конкуренції і захисту споживачів відправив запит російської компанії «Газпром» для розслідування, проведеного стосовно енергетичного проекту «Північний потік-2».

Російська компанія отримала повідомлення від польського регулятора 15 січня. У ньому йдеться про надання інформації та документів для проведення розслідування у справі.

Нагадаємо, «Газпром» оскаржив у Стокгольмському апеляційному суді рішення арбітражного трибуналу Торгової палати Стокгольма про зниження ціни на газ для Польщі.

26 травня, російський «Газпром» повністю зупинив транзит газу по газопроводу Ямал-Європа через Білорусь і Польщу.

На наступний день Росія відновила транзит газу в Європу через Польщу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: