Будівництво «Північного потоку-2»: США посилюють тиск на європейських підрядників

Читать на русском
США посилюють тиск на європейські та німецькі компанії, які беруть участь у спорудженні газопроводу «Північний потік-2».

США посилюють тиск на європейські та німецькі компанії, які беруть участь у спорудженні газопроводу «Північний потік-2». У Вашингтоні проти будівництва російського газопроводу в Європі.

Про це пише газета Die Welt.

Відзначається, що представники США раніше провели відеопереговори з підрядниками, щоб підкреслити «далекосяжні наслідки подальшої участі в проєкті». Таких онлайн-зустрічей було як мінімум дві.

«Північний потік-2»: чи очікувати від США нових санкційЗасудження з боку США без додаткових санкцій будівництва Північного потоку-2 так само матиме нищівний вплив на реалізацію проєкту, вважає експерт.

У консультаціях взяли участь до 12 представників уряду США з трьох міністерств: Держдепартаменту, Мінфіну і Міненерго. Вони «в доброзичливому тоні» відзначили, що мають намір «стати на заваді завершенню будівництва». Також у США відзначають, що загроза є «дуже серйозною».

Як відомо, Київ виступає проти будівництва газопроводу, який має з'єднати Росію і Європу в обхід України. У Києві побоюються, що Росія може припинити транзит газу до Європи через територію України, що приносить до бюджету майже 3 млрд доларів щорічно.

Раніше Помпео пригрозив партнерам «Північного потоку-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: