У Мінську на мітинг опозиції зібралися тисячі людей

Читать на русском
У столиці Білорусі Мінську ввечері в четвер, 30 липня, розпочався масовий мітинг на підтримку опозиції.
ex-press.by

У столиці Білорусі Мінську ввечері в четвер, 30 липня, розпочався масовий мітинг на підтримку опозиції.

Про це повідомило білоруське видання Експрес.

За його даними, офіційний початок мітингу було заплановано на 18:00, але вже за годину до його початку в парку Дружби народів зібралося більше тисячі людей. Пізніше їх кількість зросла до 7-10 тис.

Перед присутніми виступила Світлана Тихоновська, дружина опозиційного кандидата в президенти Сергія Тихоновського, раніше арештованого білоруськими спецслужбами.

Учасникам мітингу доводиться проходити через огляд силовиків. Активісти заявляють про необхідність мирних змін у країні.

Як повідомлялося, в столиці Білорусі стягуються армійські підрозділи - після того, як під Мінськом затримали десятки бійців приватної військової компанії Вагнер.

Нагадаємо, вчора в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період передвиборчої кампанії в країні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і вимагає від Росії пояснень.

Влада Білорусі вирішила перекинути військові сили на кордони, зокрема з Росією. Такі запобіжні заходи ухвалені на засіданні Ради безпеки країни.

Служба безпеки України направить запит щодо екстрадиції затриманих білоруськими правоохоронцями декількох десятків російських бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: